Αρωματοθεραπεία

Χαλαρωτική Θεραπεία Ενυδάτωσης
Η εσωτερική ανάγκη του ανθρώπου για ευχάριστες μυρωδιές αποδεικνύεται από την ιστορία και την πραγματικότητα. Πάντοτε οι άνθρωποι απ’ άκρη σ’ άκρη του πλανήτη, προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να δημιουργήσουν ένα ευχάριστο, απολαυστικό κι υποστηρικτικό οσφρητικό περιβάλλον.
Σε όλους τους αρχαίους πολιτισμούς τα αρώματα θεωρούνταν εξίσου πολύτιμα με το χρυσάφι. Όμως όχι μόνο πολύτιμα, αλλά και ιερά. Αποτελούσαν σημαντικότατη προσφορά προς τους Θεούς.
Τα αρωματικά λουτρά στους αρχαίους ελληνικούς και ρωμαϊκούς χρόνους έδιναν κι έπαιρναν. Μάλιστα κάποτε αποτέλεσαν το κέντρο της κοινωνικής ζωής. Στις αραβικές χώρες το άρωμα γνώρισε την αποθέωση κι έγινε κεντρικό σημείο αναφοράς ολάκερου πολιτισμού. Στις εποχές της Αναγέννησης και του Διαφωτισμού τα αρώματα (που ήταν βέβαια τότε αποκλειστικά φυσικά) ήταν η κορωνίδα της φροντίδας, του καλλωπισμού κι η υπέρτατη απόδειξη καλού γούστου ή ευγενικής καταγωγής.
 
Οι χαλαρωτικές  και κατευναστικές ιδιότητες των αιθερίων ελαίων είναι πολύ ισχυρές.
Αυτό συμβαίνει επειδή τα αιθέρια έλαια έρχονται σε επαφή με τον εγκέφαλο άμεσα. Τα αρώματα εισπνεόμενα από τη μύτη φθάνουν στο μεταιχμιακό σύστημα του εγκεφάλου μέσα από τα οσφρητικά νεύρα. Δεδομένου ότι το μεταιχμιακό σύστημα συνδέεται άμεσα με περιοχές του εγκεφάλου που ελέγχουν τον καρδιακό ρυθμό, την αρτηριακή πίεση, την αναπνοή, τη μνήμη, τα επίπεδα του άγχους και την κυκλοφορία του αίματος, το άρωμα των αιθέριων ελαίων επηρεάζει όλα αυτά τα μέρη, σε μεγάλο βαθμό. Οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ότι τα αιθέρια έλαια είναι ο ευκολότερος και πιο γρήγορος τρόπος για να κινητοποιήσει σωματικές και ψυχολογικές αλλαγές στο σώμα. Για παράδειγμα, τα έλαια από λεβάντα, τριαντάφυλλο, πορτοκάλι και γιασεμί έχουν ηρεμιστικό αποτέλεσμα (δεδομένου ότι ρυθμίζουν τα κύματα του εγκεφάλου για να σχηματίσουν ένα ρυθμό), ενώ ο βασιλικός, η μέντα και το κάρδαμο αποφέρουν μια αυξημένη αντίδραση της ενέργειας.
 

Κατά την διάρκεια ενός μασαζ με αιθέρια έλαια, επειδή τα αιθέρια έλαια είναι λιποδιαλυτά, τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας επιτρέπουν στα αιθέρια έλαια να τη διαπεράσουν. (Για το λόγο αυτό οι υπέρβαροι άνθρωποι ωφελούνται ακόμη πιο άμεσα από την αρωματοθεραπεία)!  

Ζητήστε περισσότερες πληροφορίες

Επικοινωνία

Metro Beauty Αγ. Δημητρίου
Λ.Βουλιαγμένης 272Α (έξοδος ΜΕΤΡΟ Αγ.Δημητρίου)
2ος όροφος
Τηλέφωνο 210 9714800, 210 9704222

 

Metro Beauty Ελληνικού
Ιασωνίδου 2 & Βουλιαγμένης (έξοδος ΜΕΤΡΟ Ελληνικού)
1ος όροφος
Τηλέφωνο 210 9646600, 210 9635300

g twitter fb