IPL Laser Αποτρίχωση

Είναι μια καινούρια μέθοδος μόνιμης αποτρίχωσης όπου έχουμε πλήρη καταστροφή της τρίχας στο σώμα και στο πρόσωπο. Διαφορετικά λέγεται και IPL από τα αρχικά των αγγλικών λέξεων Intensed Pulse Light. Αυτό σημαίνει ότι οι συσκευές εκπέμπουν έντονο παλμικό φως από συγκεκριμένη πηγή και καλύπτουν το φάσμα της ορατής ακτινοβολίας.

Όλα ξεκίνησαν το 1995,όταν δόθηκε για πρώτη φορά επίσηµα η έγκριση των Laser για αποτρίχωση από τον FDA (Food and Drag Administration) των ΗΠΑ. Από τότε, τα µηχανήµατα έχουν εξελιχθεί, µε αποτέλεσµα στις µέρες µας να υπάρχουν αρκετοί τύποι µηχανηµάτων Laser για την αντιµετώπιση της ανεπιθύµητης τριχοφυΐας.


Υπάρχει διαφορά μεταξύ των συσκευών Laser για μόνιμη αποτρίχωση από το IPL;
To IPL διαφέρει στο ότι η ακτινοβολία που εκπέμπεται είναι πολυχρωματική και βρίσκεται στο ορατό φάσμα φωτός σε μήκος κύματος 550-1200nm. Τα Laser βρίσκονται σ' ένα μήκος κύματος 300nm και η ακτινοβολία που εκπέμπεται είναι μονοχρωματική (αόρατο φάσμα φωτός). Γι' αυτό και η φωτοθερμόλυση IPL είναι πλέον μια από τις πιο διαδεδομένες μεθόδους ριζικής αποτρίχωσης γιατί είναι περισσότερο ήπια και απόλυτα ανώδυνη.

Η αποτρίχωση με συσκευές εκπομπής έντονου παλμικού φωτός (Intensed Pulsed Light-IPL) είναι μια μέθοδος για την αντιμετώπιση της ανεπιθύμητης τριχοφυίας σε πρόσωπο και σώμα,η οποία καταπολεμά το πρόβλημα αποτελεσματικά και μόνιμα.

Στόχος της φωτοαποτρίχωσης είναι η καταστροφή των αναγεννητικών κυττάρων στη ρίζα της τρίχας στο δέρμα.

Τα κύτταρα αυτά είναι υπεύθυνα για την επανέκφυση της τρίχας.Το παλμικό φως υψηλής ενέργειας που εκπέμπεται από το ειδικό μηχάνημα θερμαίνει τις τρίχες και «ταξιδεύοντας» μέσω της μελανίνης τους φτάνει στη ρίζα και την καταστρέφει.
Όλα αυτά γίνονται με μεγάλη ακρίβεια και χωρίς να επηρεάζεται καθόλου το υπόλοιπο δέρμα της υπό θεραπεία περιοχής.

Το εξειδικευμένο μηχάνημα IPL είναι προγραμματισμένο ώστε να προσαρμόζει την εκπομπή φωτός ανάλογα με το φωτότυπο του δέρματος,το μέγεθος και το χρώμα των τριχών που θέλουμε να αφαιρέσουμε.Έτσι αφαιρούνται με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα τρίχες ακόμη και στις πιο ευαίσθητες περιοχές με μεγάλο ποσοστό επιτυχίας.

Είναι απαραίτητη μια συνάντηση και συζήτηση με τον ειδικό πριν ξεκινήσει κανείς το πρόγραμμα.Έτσι θα γίνει η εκτίμηση του προβλήματος και της ανεπιθύμητης τριχοφυίας και θα λυθούν οποιεσδήποτε απορίες έχει ο ενδιαφερόμενος.

Η αποτρίχωση είναι απόλυτα ασφαλής, εφόσον γίνει µε ipl laser και πάντοτε υπό την επίβλεψη ειδικού. Τα ipl laser αυτά χρησιµοποιούν µηχανισµούς ψύξης, µε τους οποίους προστατεύουν την επιδερµίδα κάνοντας την αποτρίχωση ανώδυνη. Ο ειδικός είναι υπεύθυνος για τη λήψη πλήρους ιστορικού, και την κλινική εξέταση του πελάτη, ώστε να καταγραφούν το χρώµα του δέρµατος, το πάχος και η υφή της τρίχας, καθώς επίσης και τυχόν ορµονικές διαταραχές ή λήψη φαρµάκων. Στη συνέχεια, ενηµερώνεται η καρτέλα του πελάτη µε τις απαραίτητες ρυθµίσεις του µηχανήµατος ειδικά για τη δική του περίπτωση, ώστε να είναι αποτελεσµατική η θεραπεία.

Σε κάθε συνεδρία ο ειδικός ρυθμίζει τις παραμέτρους του φωτός ανάλογα με την πορεία της κατάστασης του «ασθενούς». Κατά τη διοχέτευση του φωτός το άτομο μπορεί να αισθανθεί ένα ελαφρύ «τσίμπημα». Η διάρκεια της θεραπείας εξαρτάται από την επιφάνεια που αποτριχώνεται και στο τέλος της περιποιούμαστε την περιοχή με αναπλαστικά σκευάσματα. Ένα ελαφρύ ερύθημα που μπορεί να υπάρχει, υποχωρεί μέσα στις επόμενες ώρες.

Επιβάλλεται ,κατά την περίοδο που γίνονται οι συνεδρίες IPL το άτομο να αποφεύγει την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο,να φροντίζει το δέρμα του και να χρησιμοποιεί αντιηλιακό προιόν.

Η αποτρίχωση με παλμικό φως δεν εφαρμόζεται όταν το δέρμα είναι μαυρισμένο (είτε τους καλοκαιρινούς μήνες, είτε μετά από Solarium).

Αποτρίχωση Μπικίνι

Σήµερα, η πλήρης αποτρίχωση του µπικίνι απασχολεί τις περισσότερες γυναίκες, σε αντίθεση µε το παρελθόν που η αποτρίχωση περιοριζόταν απλά στην περιοχή γύρω από το εσώρουχο. Δυστυχώς, η συχνή χρήση ξυραφιού, κεριού και ξυριστικών µηχανών στην ευαίσθητη αυτή περιοχή, µπορεί να προκαλέσει παρενέργειες, όπως κοψίµατα, ερεθισµούς και θυλακίτιδα. Σαν να µην έφτανε αυτό, το πρόβληµα µετά από λίγες µέρες εµφανίζεται ξανά και η διαδικασία ξεκινά και πάλι.

Τα τελευταία χρόνια, έχει υιοθετηθεί η άποψη πως η αποτρίχωση του µπικίνι µε ipl laser αποτελεί την πλέον ασφαλή λύση για µόνιµα αποτελέσµατα και εµείς δεν έχουµε παρά να εξετάσουµε τους λόγους.


Η πρώτη συνεδρία

Είναι λογικό οι συνεδρίες που απαιτούνται για µια οριστική λύση στο πρόβληµα της αποτρίχωσης να ποικίλλουν σε διάρκεια και αριθµό, ανάλογα µε τον τύπο δέρµατος και την περιοχή.Όπου το δέρµα είναι λεπτότερο (π.χ. µασχάλες και µπικίνι) τα αποτελέσµατα εµφανίζονται πιο γρήγορα, ενώ οι περιοχές µε πιο παχύ δέρµα (π.χ. πλάτη και πηγούνι) «απαντούν» πιο αργά.  Η κατάλληλη περίοδος για να ξεκινήσει η διαδικασία της αποτρίχωσης µε ipl laser είναι όταν οι τρίχες βρίσκονται στην αναγενή τους φάση. Γνωρίζουµε ότι η τρίχα µεγαλώνει κυκλικά και ο κύκλος ζωής της περιλαµβάνει 3 φάσεις, την φάση ανάπτυξης ή αναγενή φάση, την καταγενή και την τελογενή φάση, που ουσιαστικά είναι ο θάνατος της τρίχας. Για να είναι αποτελεσµατικό το ipl laser, καλό θα είναι να πραγµατοποιείται όταν οι τρίχες βρίσκονται στην πρώτη φάση. Αυτός είναι και ο λόγος που το ιδανικό µεσοδιάστηµα µεταξύ των συνεδριών είναι οι 30 ηµέρες, γιατί τότε περίπου αρχίζει η έκφυση των τριχών µετά τη συνεδρία. Εποµένως, εκείνη τη χρονική στιγµή, το µεγαλύτερο ποσοστό αυτών θα βρίσκεται στην αναγενή φάση.H µείωση της τριχοφυΐας µετά από κάθε συνεδρία αποτρίχωσης µε ipl laser είναι 10-25%. Οι τρίχες που επανεκφύονται µετά από τη θεραπεία τείνουν να είναι λεπτότερες.Σε ορισµένες περιπτώσεις, µπορεί να χρειαστούν κάποιες επιπλέον συνεδρίες, όπου θεραπεύονται ελάχιστες αποµένουσες τρίχες.

Ζητήστε περισσότερες πληροφορίες

Επικοινωνία

Metro Beauty Αγ. Δημητρίου
Λ.Βουλιαγμένης 272Α (έξοδος ΜΕΤΡΟ Αγ.Δημητρίου)
2ος όροφος
Τηλέφωνο 210 9714800, 210 9704222

 

Metro Beauty Ελληνικού
Ιασωνίδου 2 & Βουλιαγμένης (έξοδος ΜΕΤΡΟ Ελληνικού)
1ος όροφος
Τηλέφωνο 210 9646600, 210 9635300

g twitter fb